Sütlü Poğaça-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Poğaça-1Sütlü Poğaça Tarifi - Sütlü Poğaça Nasıl Yapılır - Sütlü Poğaça Malzemeleri Sütlü Poğaça Emine Beder yumurta (akı, sarısı ayrılır) 1/2 paket margarin veya tereyağı 1/2 su bardağı sıvı yağ 1,5 çay bardağı süt 1 kabartma tozu 4 su bardağı un tuz İçi için; 100 gr beyaz peynir veya lor peyniri1 demet maydanoz Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım İçine eritip ılıttığımız yağı, sıvı yağı, sütü, yumurta akını, kabartma tozunu, tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım Hamuru 1/2 cm kalınlığında açalım Hamurdan geniş ağızlı bir bardak veya kalıp yardımı ile yuvarlak parçalar keselim Bir kenarlarına peynirli, maydanozlu iç koyup kapatalım Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim![]() |
|
|
|