![]() |
Sütlü Poğaça-1
Sütlü Poğaça Tarifi - Sütlü Poğaça Nasıl Yapılır - Sütlü Poğaça Malzemeleri
Sütlü Poğaça Emine Beder yumurta (akı, sarısı ayrılır) 1/2 paket margarin veya tereyağı 1/2 su bardağı sıvı yağ 1,5 çay bardağı süt 1 kabartma tozu 4 su bardağı un tuz İçi için; 100 gr. beyaz peynir veya lor peyniri 1 demet maydanoz Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız yağı, sıvı yağı, sütü, yumurta akını, kabartma tozunu, tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 1/2 cm. kalınlığında açalım. Hamurdan geniş ağızlı bir bardak veya kalıp yardımı ile yuvarlak parçalar keselim. Bir kenarlarına peynirli, maydanozlu iç koyup kapatalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.