![]() |
Fetir Yağlaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fetir YağlamasıMALZEMESİ 6-8 adet kuru yufka 2 su bardağı süt 1,5 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı tereyağı YAPILIŞI Bir tencereye süt, şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın ![]() Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine fetir de denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin ![]() Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip, 20-25 dakika kadar yufkaların sütü çekip, kabarmasını bekleyin ve servise sunun ![]() Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de serpiştirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|