ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fetir Yağlaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178335)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:16 AM

Fetir Yağlaması
 
MALZEMESİ

6-8 adet kuru yufka
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI
Bir tencereye süt, şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın.
Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine fetir de denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin.
Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip, 20-25 dakika kadar yufkaların sütü çekip, kabarmasını bekleyin ve servise sunun.
Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de serpiştirebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.