Susamlı Pişi - Susamlı Bişi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Pişi - Susamlı BişiSusamlı Bişi - Bişi Nasıl Yapılır - Pişi tarifi Hazırlama Süresi : 10 dk Pişirme Süresi : 20 dk 6 kişilik Gerekli Malzemeler : 1 ekmek hamuru 1 yumurta 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi 1 çorba kaşığı susam 1 su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı : 1 Susamla cevizi bir kasede karıştırın Yumurtayı ayrı bir kasede çırpın Elinizi sıvıyağ ile yağlayıp ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın Parmak uçlarınızla şekillendirip önce çırpılmış yumurtaya sonra susamlı cevize bulayın![]() 1 Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sıcak olarak servis yapın![]() Not: Pişi, sade ikram edildiği gibi arzuya göre pekmez, bal, marmelat, reçel ve peynirle de sunulabilir ![]() alıntı |
|
|
|