Pınar Labne’li Sosyete Mantısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pınar Labne’li Sosyete Mantısıhamurişi yemekleri - sosyete mantısı - labne peynirli mantı Malzemeler : •Pınar Labne 100 g (yarım paket) •3 adet yufka •500 g kıyma •2-3 adet soğan •Tuz ve karabiber •Maydanoz (1/4 demet) •1 yumurta •1 su bardağı yoğurt •1/2 çay bardağı sıvı yağ •2 kaşık zeytinyağı Üzeri İçin: •Sarımsaklı yoğurt •Nane, toz kırmızı biber •Tereyağı Yapılışı: Soğanı zeytinyağında biraz kavurduktan sonra kıymayı ekleyin Suyunu çekince ocaktan alın ve derin bir kaseye aktarın Tuzu, karabiber ve maydanozu ekleyin ve karıştırın Yufkayı tezgaha serip 6 parçaya bölün Her parçaya kıymalı harçtan paylaştırın Yufkayı rulo sarın ve içe doğru kıvırarak gül böreği şeklini verin Bir kasede yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve Pınar Labne’yi karıştırın Böreklerin üzerine döküp, önceden ısıtılmış fırında pişirin Üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış nane ve kırmızı toz biberi dökerek servis edin
|
|
|
|