![]() |
Taze Gelin Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Gelin MantısıTaze Gelin Mantısı Tarifi - Taze Gelin Mantısının Yapılışı - Mantı Tarifi Malzemeler: - 3 adet yufka, - 1/2 kg ![]() - 2 adet soğan, - 250 gr ![]() - 1 çorba kaşığı pul biber, - 4-5 diş sarmısak, - Karabiber, tuz, - 1 yemek kaşığı kuru nane, - 1 kahve fincanı sıvı yağ+100 gr ![]() ![]() Yapılışı: Yufkaları ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() başlayarak sıkıca rulo yapın ![]() ![]() genişliğinde kesip, fırın tepsisine dizin ![]() ![]() Sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun ![]() kavurun ![]() ![]() ![]() Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın ![]() ![]() hazırladığınız sosu döküp, kuru nane serpip, sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|