ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Gelin Mantısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178227)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:34 AM

Taze Gelin Mantısı
 
Taze Gelin Mantısı Tarifi - Taze Gelin Mantısının Yapılışı - Mantı Tarifi


Malzemeler:


- 3 adet yufka,

- 1/2 kg. yoğurt,

- 2 adet soğan,

- 250 gr. kıyma,

- 1 çorba kaşığı pul biber,

- 4-5 diş sarmısak,

- Karabiber, tuz,

- 1 yemek kaşığı kuru nane,

- 1 kahve fincanı sıvı yağ+100 gr. tereyağı.

Yapılışı:


Yufkaları ortadan ikiye bölün. 100 gr. eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Kenarından

başlayarak sıkıca rulo yapın. Böylece 3 yufkadan 6 adet rulo elde edin. Birer parmak

genişliğinde kesip, fırın tepsisine dizin. 200°C fırında pembeleşinceye kadar kızartın.

Sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip, 10-15 dakika daha

kavurun. Ateşten alıp tuz ve karabiberi ekleyin. Yoğurda ezilmiş sarmısakları katın.

Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın. Yoğurdu üzerine gezdirin. Tereyağı ve pul biberle

hazırladığınız sosu döküp, kuru nane serpip, sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.