Yufkalı Milföy Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Milföy BöreğiYufkalı Milföy Böreği Tarifi - Yufkalı Milföy Böreğinin Yapılışı - Yufkalı Milföy Böreği Nasıl Yapılır Malzemeler: 2 adet yufka 8 yaprak milföy hamuru 1/2 demet ince doğranmış maydonoz 100 gr tulum loru 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1/2 çay kaşığı karabiber Böreğin Üzeri İçin: 1 şişe maden sodası 1 çay bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı süt 1 adet yumurta Ön Hazırlık: Peynirleri maydonoz ve karabiber ekleyerek iyice harmanlayın ![]() Soda, sıvıyağ, süt ve yumurtayı çırparak kullanıma hazırlayın ![]() Hazırlanışı: Büyük kare borcamın tabanını yağlayın Milföylerin 4 tanesini taban ebadı kadar incelterek, borcama yerleştirin Yufkaları gelişigüzel parçalayıp, yarısını milföylerin üzerine serpiştirerek peynirli harcı üzerine dağıtın Kalan yufkaları da 2 kat yaptıktan sonra diğer 4 tane milföyü de incelterek yufkalara kapatın Böreği istediğiniz şekilde dilimleyerek, önceden hazırladığınız sodalı karışımı üzerine dökün 1-2 saat beklettikten sonra 200 derece kızdırılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis yapabilirsiniz
|
|
|
|