![]() |
Pazılı Kol Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Kol BöreğiPazılı Kol Böreği Tarifi - Pazılı Kol Böreği Nasıl Yapılır - Pazılı Kol Böreği Malzemeleri Malzemeler Hamur için: 2 yumurta ½ su bardağı su ½ çay + 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 3 + ½ su bardağı un 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı Harç için: Yarım kg pazı (yaklaşık 2 sap) 1 iri kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Pul biber Üstü için: 1 yumurta sarısı Susam Hazırlanışı Oda sıcaklığındaki yumurtaları, yoğurdu, 3 su bardağı unu, tuzu, ½ çay bardağı zeytinyağını ve suyu derin bir kapta yoğurun ![]() ![]() ![]() Bu arada soğanı diş diş doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağını eritin, içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böreklerin üstüne yumurta sarısını sürüp susam serpin ![]() |
![]() |
![]() |
|