![]() |
Pazılı Kol Böreği
Pazılı Kol Böreği Tarifi - Pazılı Kol Böreği Nasıl Yapılır - Pazılı Kol Böreği Malzemeleri
Malzemeler Hamur için: 2 yumurta ½ su bardağı su ½ çay + 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 3 + ½ su bardağı un 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı Harç için: Yarım kg pazı (yaklaşık 2 sap) 1 iri kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Pul biber Üstü için: 1 yumurta sarısı Susam Hazırlanışı Oda sıcaklığındaki yumurtaları, yoğurdu, 3 su bardağı unu, tuzu, ½ çay bardağı zeytinyağını ve suyu derin bir kapta yoğurun. Hamur ele yapışır durumdaysa biraz daha un ekleyin ve yoğurun. 10 bezeye ayırın, üzerine bez örtüp 30 dakika dinlendirin. Bu arada soğanı diş diş doğrayın. Pazıları yıkayıp sularını süzüp ince kıyın. Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın. Kısık ateşte soğanı 5-7 dakika kadar karıştırarak kavurun. Pazıları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar arada harmanlayarak pişirin. Baharatları damak tadınıza uygun miktarda ekleyin. Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağını eritin, içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Fırın tepsisini yağlayın. Fırını da 180 dereceye ayarlayın. Hamur bezelerini unlanmış tezgahta ince açın (Servis tabağından biraz büyük olacaklar). Yarısına yağ sürün. Diğer yarıyı üzerine katlayarak yarım ay şekli elde edin. Geniş tarafına pazılı harçtan koyun. Rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üstüne yumurta sarısını sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yani 35-40 dakika kadar pişiri |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.