Muzlu Tavuk Göğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Tavuk Göğsüsütlü tatlılar - sütlü tatlı tarifleri - yalancı tavuk göğsü MALZEMELER: * 1 kg süt * 1 su bardağı tepeleme un (200 gr alan bir bardak) * 1 su bardağı toz şeker (200 gr alan bir bardak) * 125 gr margarin * 1 paket vanilya * 1 tane damla sakızlı sakız * Yeteri kadar muz YAPILIŞI: 1 Yağın 1-2 kaşığını ayırın ve kalanını tencereye alıp unu ilave edin Unun kokusu çıkana kadar kavurun![]() 2 Şekeri, damla sakızını ve sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin![]() 3 Koyulaşınca ocaktan alıp ayırdığınız yağı ve vanilyayı ekleyin![]() 4 Mikserle soğuyana kadar karıştırın 20-25 dakika kadar sürüyor, sabrınızı koruyun![]() 5 Kahve fincanlarını suyla ıslatın ve çok az muhallebiden koyun![]() 6 Muzu kalınca dilimleyin (fincanın boyutundan biraz noksan) ve muzu muhallebinin içine oturtun![]() 7 Üzerini muhallebiyle kapatın Kalan tüm muhallebiye bu işlemi uygulayın Yaklaşık 12 fincan tatlı çakar![]() 8 Dolapta iyice soğutun ve fincandan çıkartıp istediğiniz malzemeyle süsleyin
|
|
|
|