ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Muzlu Tavuk Göğsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183234)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:05 AM

Muzlu Tavuk Göğsü
 
sütlü tatlılar - sütlü tatlı tarifleri - yalancı tavuk göğsü

MALZEMELER:


* 1 kg süt

* 1 su bardağı tepeleme un (200 gr alan bir bardak)

* 1 su bardağı toz şeker (200 gr alan bir bardak)

* 125 gr margarin

* 1 paket vanilya

* 1 tane damla sakızlı sakız

* Yeteri kadar muz


YAPILIŞI:


1. Yağın 1-2 kaşığını ayırın ve kalanını tencereye alıp unu ilave edin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.

2. Şekeri, damla sakızını ve sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin.

3. Koyulaşınca ocaktan alıp ayırdığınız yağı ve vanilyayı ekleyin.

4. Mikserle soğuyana kadar karıştırın. 20-25 dakika kadar sürüyor, sabrınızı koruyun.

5. Kahve fincanlarını suyla ıslatın ve çok az muhallebiden koyun.

6. Muzu kalınca dilimleyin (fincanın boyutundan biraz noksan) ve muzu muhallebinin içine oturtun.

7. Üzerini muhallebiyle kapatın. Kalan tüm muhallebiye bu işlemi uygulayın. Yaklaşık 12 fincan tatlı çakar.

8. Dolapta iyice soğutun ve fincandan çıkartıp istediğiniz malzemeyle süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.