Havuçlu Cevizli Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Cevizli SarmaHavuçlu Cevizli Sarma Tarifi - Havuçlu Cevizli Sarma Yapılışı - Havuçlu Cevizli Sarma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Havuçlu Cevizli Sarma Malzemeler: 8 Havuç 1 Su B Toz Şeker1 Su B Ceviz1 Pk Bisküvi1 Tatlı K TarçınMantolamak İçin: Hindistan Cevizi Hazırlanışı: Havuçları soyup rendeliyoruz Tencerenin içine alıyoruz Toz şekeri üzerine döküyoruz Orta ateşte kavurup kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz![]() Kavrulduktan sonra altını kapatıyoruz Havuçlara toz ceviz, tarçın ve kırılmış bisküviyi katıp karıştırıyoruz Buzdolabı poşetini kesip dikdörtgen şekilde tezgahın üzerine açıyoruz![]() Bol hindistan cevizi serpiyoruz Soğuyan havuçlu harcımızı hindistan cevizinin baş kısmına uzunlamasına koyup rulo olarak sarıyoruz![]() Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis ediyoruz
|
|
|
|