ÇALI ÇİLEĞİ) ÇORBASI |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇALI ÇİLEĞİ) ÇORBASIMalzemeler : 1/2 kg çileklik (çalı çileği) - 2 adet soğan - l çay bardağı mısır yarması - l kaşık salça - l su bardağı kuru fasul-(Terbiyeden-Yoksunum)-ye - l adet soğan - 2 kaşık tereyağı hazırlanışı: Ayıklanmış çileklik (çalı çileği) kaynamakta olan suya ko-(Terbiyeden-Yoksunum)-narak haşlanır Süzülür ve sıkılarak doğranır Bir tencereye ko-(Terbiyeden-Yoksunum)-yulan suya, haşlanmış mısır yarması ve fasulye ilave edilerek 10 dakika pişirilir Doğranmış çileklikler kaynamakta olun suya ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir Diğer ta-(Terbiyeden-Yoksunum)-raftan ince bir şekilde kıyı-(Terbiyeden-Yoksunum)-lan soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir, 10 dakika daha pişirilerek sıcak servis yapılır GERİ
|
|
|
|