ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   ÇALI ÇİLEĞİ) ÇORBASI (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=176489)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:51 PM

ÇALI ÇİLEĞİ) ÇORBASI
 
Malzemeler :
1/2 kg. çileklik (çalı çileği) - 2 adet soğan - l çay bardağı mısır yarması - l kaşık salça - l su bardağı kuru fasul-(Terbiyeden-Yoksunum)-ye - l adet soğan - 2 kaşık tereyağı.
hazırlanışı: Ayıklanmış çileklik (çalı çileği) kaynamakta olan suya ko-(Terbiyeden-Yoksunum)-narak haşlanır. Süzülür ve sıkılarak doğranır. Bir tencereye ko-(Terbiyeden-Yoksunum)-yulan suya, haşlanmış mısır yarması ve fasulye ilave edilerek 10 dakika pişirilir. Doğranmış çileklikler kaynamakta olun suya ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir. Diğer ta-(Terbiyeden-Yoksunum)-raftan ince bir şekilde kıyı-(Terbiyeden-Yoksunum)-lan soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir, 10 dakika daha pişirilerek sıcak servis yapılır. GERİ


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.