Oğmaç Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oğmaç ÇorbasıOğmaç Çorbası tarifi - çorba tarifleri - çorba tarifi Malzemeler * 1 (Bir) su bardağı un * 3 dal maydanoz * 2 (İki) yumurta * 2 çorba kaşığı margarin * 5 su bardağı su * 2 tatlı kaşığı tuz * 1 su bardağı yoğurt Oğmaç Çorbası Nasıl Yapılır? 1 Unu bir tepsiye eleyip ortasını havuz gibi açın Yarım tatlı kaşığı tuz ve yumurtaları ekleyin Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun![]() 2 Hamurdan avucunuza sığacak kadar parçalar koparın İki avucunuzun arasında ovalayıp ufalanmasını sağlayın Hamur bitinceye dek işlemi sürdürün![]() 3 Su, margarin ve kalan tuzu bir tencerede kaynatın Hamur parçacıklarını azar azar ekleyip karıştırarak pişirin Maydanozu kıyıp çorbaya ekleyin ve 10 dakika daha pişirin![]() 4 Yoğurdu bir kasede çırpın Çorbaya yavaş yavaş ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|