![]() |
Fasulyeli Mantar Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fasulyeli Mantar ÇorbasıFasulyeli Mantar Çorbası Tarifi - Fasulyeli Mantar Çorbasının Yapılışı Malzemeler 750 gr mantar 4-5 Tatlı kaşığı domates salçası Yarım soğan 200 gr kuru fasulye 1 Adet sarımsak 2 Tatlı kaşığı zeytinyağı Yarım çorba kaşığı tereyağı 4 Dilim ekmek Tuz, Karabiber Yapılışı En az 12 saat suda bekletip, şişirdiğiniz kuru fasulyeleri 5 su bardağı tuzlu suda 1 saat kadar haşlayın ![]() Mantarları temizleyin ve dilim dilim kesin ![]() Tavaya zeytinyağnı alıp, kızdırın ![]() Dilimlenmiş mantarları, doğranmış sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı içine atıp, pembeleşene dek çevirin ![]() Salçayı da biraz ılık suyla ezerek ilave edin ![]() hazırladığınız bu malzemeyi haşlanmış fasulyenin içine katın ![]() Birlikte yumuşayana dek pişirin ![]() Tuzunu ve karabiberini ayarlayın ![]() Bu arada tereyağını küçük bir tavada kızdırın ![]() İçine ekmekleri koyup, iki yüzleri de altın sarısı renk alana dek kızartın ![]() Çorbayı kaselere boşaltın ![]() Kenarlarına ekmek dilimlerini koyarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|