![]() |
Yarpuzlu Ayran Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yarpuzlu Ayran Çorbasıayran çorbası yapılışı - yarpuz çorbası - yarpuz çorbası tarifi - yarpuzlu yemek tarifleri Malzemeler; 1 su bardağı döğme 1 litre tuluk (tulum) ayranı 1 demet yarpuz Yeterince tuz Yapılışı; Döğme akşamdan ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Yoğurt ayranıyla da yapılır ancak ayranın koyu kıvamlı olması gereklidir ![]() *İstenirse döğme ile birlikte nohut da konulabilir ![]() *Tuz çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ![]() ![]() *Yarpuzun son anda katılmasının nedeni de çorbanın beyaz renginin koyulaşmasını engellemektir ![]() ![]() Yarpuz; ilkbaharda dere kenarlarında yetişen minik mor çiçekli naneye nisbeten çok daha keskin kokusu olan yabani nane ![]() |
![]() |
![]() |
|