Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayran, çorbası, yarpuzlu

Yarpuzlu Ayran Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yarpuzlu Ayran Çorbası



ayran çorbası yapılışı - yarpuz çorbası - yarpuz çorbası tarifi - yarpuzlu yemek tarifleri


Malzemeler;

1 su bardağı döğme

1 litre tuluk (tulum) ayranı

1 demet yarpuz

Yeterince tuz

Yapılışı;


Döğme akşamdan ıslatılır Ayranın içine konulur ve sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar harlı ateşte tutulurKaynara çıktıktan sonra kısık ateşe alınır ve tuzu eklenirDöğme özünü salıncaya ayran katılaşıncaya kadar pişirilir Ocaktan indirmeden on dakika önce yıkanıp yapraklarına ayrılmış yarpuz eklenirAteşten indirilince soğumaya bırakılır Soğuk yenilmesi tavsiye edilirAfiyet olsun


*Yoğurt ayranıyla da yapılır ancak ayranın koyu kıvamlı olması gereklidir

*İstenirse döğme ile birlikte nohut da konulabilir

*Tuz çorba kaynadıktan sonra eklenmelidirAksi halde ayran kesilebilir

*Yarpuzun son anda katılmasının nedeni de çorbanın beyaz renginin koyulaşmasını engellemektirYarpuz yerine nane yaprakları da kullanılır


Yarpuz; ilkbaharda dere kenarlarında yetişen minik mor çiçekli naneye nisbeten çok daha keskin kokusu olan yabani nane

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.