Çu En Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çu En ÇorbasıMALZEMELER 15-20 adet mantar 7-8 adet yeşil taze soğan 2 adet orta boy havuç Yarım paket çubuk makarna (en incesi) 1 çay kaşığı toz zencefil 2 diş dövülmüş sarmısak 7-8 bardak sebze suyu 4 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 4 yemek kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Taze soğanı ayıklayıp, çok ince ince doğrayın Havuçları soyun ve kibrit çöpü halinde kesin Mantarları boylamasına saplarından dörde bölün Öte yandan makarnayı 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlayın Suyunu süzün Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısağı sıvıyağda hafifçe 1-2 dakika kavurun Üzerine mantar ve soğanla havucu da katın, karıştırarak kavurmaya devam edin Yaklaşık 7-8 dakika sonra sebze suyunu ilave edip, soya sosu, acı biber salçası ve tuzu ekleyin Pişmeye bırakın Çorba kaynamaya başlayınca kapağı kaldırıp, 3 dakika daha kaynatın Eğer varsa üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile alın Sonra da içine haşlanmış makarnaları ekleyip, ocaktan alın Sıcak olarak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|