![]() |
Çu En Çorbası
MALZEMELER
15-20 adet mantar 7-8 adet yeşil taze soğan 2 adet orta boy havuç Yarım paket çubuk makarna (en incesi) 1 çay kaşığı toz zencefil 2 diş dövülmüş sarmısak 7-8 bardak sebze suyu 4 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 4 yemek kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Taze soğanı ayıklayıp, çok ince ince doğrayın. Havuçları soyun ve kibrit çöpü halinde kesin. Mantarları boylamasına saplarından dörde bölün. Öte yandan makarnayı 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısağı sıvıyağda hafifçe 1-2 dakika kavurun. Üzerine mantar ve soğanla havucu da katın, karıştırarak kavurmaya devam edin. Yaklaşık 7-8 dakika sonra sebze suyunu ilave edip, soya sosu, acı biber salçası ve tuzu ekleyin. Pişmeye bırakın. Çorba kaynamaya başlayınca kapağı kaldırıp, 3 dakika daha kaynatın. Eğer varsa üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile alın. Sonra da içine haşlanmış makarnaları ekleyip, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.