Yumurtalı Konsome Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Konsome ÇorbasıYumurtalı Konsome Çorbası - Yumurtalı Konsome Çorbası Malzemeler - Yumurtalı Konsome Çorbası Yapılış Tarifi Konsome:Et suyu ile kemiklerin birlikte kaynatılmasından ve yağının alınmasından sonraki durumu ![]() Gereçler: 1 ½ lt (6 bardak) konsome 1 bardak süt 2 bütün yumurta tuz-karabiber Yapılışı: 1-Yumurtaları bir kaba kırın Telle karıştırarak sütü katın Tuz, biber koyun![]() 2-4 adet krem karamel kalıbına, ya da 15 cm Çapında dibi düz bir kalıba boşaltın içinde sıcak su bulunan bir tepsiye oturtun Fırında 20 dakika pişirin![]() 3-Fırından ve sudan çıkartıp soğutun Kalıpları ters çevirip boşaltın Pişen yumurtalı karışımı küp şeklinde doğrayın![]() 4-Yumurtalı garnitürü konsome kaselerine dağıtın Üzerine sıcak konsome koyup servis yapın
|
|
|
|