![]() |
Sofra Servis Takımları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofra Servis TakımlarıSofra Servis Takımları Tabaklar Çorba Tabağı : 22-23 cm büyüklüğünde çukur tabak ![]() Kuver Tabağı : Salonun dekoruna uygun genel görüntü için masanın üzerine önceden konan tabak Yemek Tabağı : Normal düz tabak ![]() Tatlı Tabağı : Yemek tabağından küçük düz tabaklardır ![]() ![]() Et Suyu Fincanı: İki kulplu fincandır ![]() Çatallar Yemek Çatalı : Normal 4 taraklı çataldır ![]() ![]() Balık Çatalı : Üç taraklı, yaklaşık 18-19 cm büyüklüğünde bir çataldır ![]() Pasta Çatalı : Üç taraklıdır ve sol tarafındaki tarak daha kalındır ![]() ![]() Küçük Çatal : Normal yemek çatalının biraz küçüğüdür ![]() ![]() ![]() ![]() Meyve Çatalı : Üç taraklıdır ve meyveye kolayca batabilecek sivri uçları vardır ![]() ![]() İstiridye Çatalı : Üç taraklı ve yaklaşık 15 cm büyüklüğündedir ![]() ![]() Sosis Çatalı : İki ince uzun taraklı ve sivri uçlu bir çataldır ![]() İstakoz Çatalı - Kabuklu Deniz Ürünleri Çatalı : Özellikle İstakoz ve Pağuryaların içindeki etleri çıkarmak için kullanılan bir çataldır ![]() ![]() Bıçaklar Yemek Bıçağı : Normal yemek bıçağıdır, yaklaşık 21-22 cm büyüklüğündedir ![]() Et Bıçağı : Normal yemek bıçağı ile aynı ancak, biraz daha ufak ve eti iyi kesmesi için ağzının bir kısmı yada tamamı tırtıklıdır ![]() Balık Bıçağı : Yaklaşık 19-20 cm büyüklüğünde, keskin olmayan ve palet şeklinde bir bıçaktır ![]() Meyve Bıçağı : Küçük bıçağın biraz daha küçüğüdür ve daha keskindir ![]() Küçük Bıçak : Yemek bıçağının küçüğüdür, yaklaşık 19-20 cm büyüklüğündedir ![]() ![]() ![]() Peynir Bıçağı : Palet biçimindedir, her yerde bulunmaz ve yerine küçük bıçak kullanılabilir ![]() Tereyağı Bıçağı : İki şekilde tereyağı bıçağı vardır ![]() ![]() Havyar Bıçağı : İki çeşittir ![]() ![]() ![]() Kaşıklar Çorba Kaşığı : Yaklaşık 20 cm büyüklüğündedir ![]() Tatlı Kaşığı : Çorba kaşığının biraz küçüğüdür, yaklaşık 17-18 cm dir ![]() Et Suyu (Konsome) Kaşığı : Yuvarlak ağızlı kaşıktır ![]() Buzlu Çay Kaşığı - Kokteyl Kaşığı - Frape Kaşığı : Uzun saplı çay kaşığı ![]() Çay Kaşığı : Normal çay kaşığı, yaklaşık 13-14 cm ![]() ![]() Yumurta Kaşığı : Çay kaşığı büyüklüğündedir ![]() Kahve Kaşığı : Çay kaşığının biraz küçüğüdür ![]() Dondurma Kaşığı : Çay kaşığı büyüklüğünde kürek biçimli ve düz ağızlı bir kaşıktır ![]() Servis Takımları Salata Servis Çatalı - Salata Servis Kaşığı : Yaklaşık 25 cm büyüklüğünde hafif çukur büyük çatal ve kaşık ![]() Yemek Servis Çatalı - Yemek Servis Kaşığı : Yemek dağıtmakta kullanılan yaklaşık 23-24 cm büyüklüğünde çatal kaşık ![]() Balık Servis Çatalı - Balık Servis Bıçağı : 4 taraklı, mala biçimli çatal ve geniş ağızlı palet biçimli bıçak ![]() ![]() Ordövr Servis Çatalı - Ordövr Servis Kaşığı : Geniş ağızlı, hafif çukur ve 4 kısa dişli çatal ve düz iki yanı hafif köşeli kaşık ![]() Et Kesme Çatalı - Et Kesme Bıçağı : Et kesmekte kullanılan sofra takımlarına uygun bıçak ve iki dişli çatal ![]() Sebze Servis Kaşığı - Sebze Servis Çatalı : Hafif çukur, düz uçlu ve iki yan uçları hafif köşelidir ![]() ![]() Çorba Kepçesi : Çorba servisi için kullanılır ![]() Piliç Kesme Makası : En çok aile sofralarında piliç kesmek için kullanılan makas ![]() Kuşkonmaz Servis Paleti : Izgaralı mala biçimli palet ![]() Tost Servis Çatalı : Üç taraklı büyük çataldır ![]() Pavurya Pensi : İstakoz ve böcek için de kullanılır ![]() Kabuklu Deniz Ürünleri Servis Çatalı ve Servis Bıçağı : Yaklaşık 28-29 cm büyüklüğünde 2 dişli çatal ve bıçak ![]() Pasta Servis Pensi : Pastayı bozmadan kavrayabilecek geniş ağızlı pens ![]() Ceviz Pensi : Peynir ile ceviz servis edildiğinde ceviz kırmaya yarayan pens ![]() Şeker Pensi : Kesme şekeri tutmaya yarayan pens ![]() Sos Kepçesi : Sos servis etmede kullanılır ![]() Pudra Şekeri Servis Kaşığı : Altı süzgeç gibi delikli büyük kaşık ![]() Ekmek Bıçağı : Ekmek kesmeye yarayan büyük bıçak ![]() Pasta Bıçağı : Büyük palet biçimli bıçak ![]() Pat Servis Paleti : Su böreği, lazanya, fırın makarna vs ![]() ![]() Pasta Servis Paleti : Mala biçimli bir palettir ve bazı modellerinde bir tarafı biraz keskindir ![]() Dondurma Bıçağı : Büyük palet tipli bıçak ![]() |
![]() |
![]() |
|