![]() |
Sofra Servis Takımları
Sofra Servis Takımları Tabaklar Çorba Tabağı : 22-23 cm büyüklüğünde çukur tabak. Kuver Tabağı : Salonun dekoruna uygun genel görüntü için masanın üzerine önceden konan tabak Yemek Tabağı : Normal düz tabak. Tatlı Tabağı : Yemek tabağından küçük düz tabaklardır. Salata tabağı veya tatlı tabağı olarak kullanılır. Ekmek Tabağı : 16-17 cm büyüklüğünde düz yuvarlak tabak Et Suyu Fincanı: İki kulplu fincandır. Çatallar Yemek Çatalı : Normal 4 taraklı çataldır. 19-20 cm büyüklüğündedir. Balık Çatalı : Üç taraklı, yaklaşık 18-19 cm büyüklüğünde bir çataldır. Pasta Çatalı : Üç taraklıdır ve sol tarafındaki tarak daha kalındır. Yaklaşık 15-16 cm büyüklüğündedir. Küçük Çatal : Normal yemek çatalının biraz küçüğüdür. 4 taraklıdır. Sofrada en çok kullanılan çatal cinsidir. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir. Meyve Çatalı : Üç taraklıdır ve meyveye kolayca batabilecek sivri uçları vardır. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir. İstiridye Çatalı : Üç taraklı ve yaklaşık 15 cm büyüklüğündedir. Sol elde kullanılır, sağ elde ise soslu kısmı yemek için çay kaşığı kullanılır. Sosis Çatalı : İki ince uzun taraklı ve sivri uçlu bir çataldır. İstakoz Çatalı - Kabuklu Deniz Ürünleri Çatalı : Özellikle İstakoz ve Pağuryaların içindeki etleri çıkarmak için kullanılan bir çataldır. İki küçük dişi vardır. Bıçaklar Yemek Bıçağı : Normal yemek bıçağıdır, yaklaşık 21-22 cm büyüklüğündedir. Et Bıçağı : Normal yemek bıçağı ile aynı ancak, biraz daha ufak ve eti iyi kesmesi için ağzının bir kısmı yada tamamı tırtıklıdır. Balık Bıçağı : Yaklaşık 19-20 cm büyüklüğünde, keskin olmayan ve palet şeklinde bir bıçaktır. Meyve Bıçağı : Küçük bıçağın biraz daha küçüğüdür ve daha keskindir. Küçük Bıçak : Yemek bıçağının küçüğüdür, yaklaşık 19-20 cm büyüklüğündedir. En çok kullanılan bıçaktır. Salata, tatlı, meyve ve ordövr yerken kullanılır. Peynir Bıçağı : Palet biçimindedir, her yerde bulunmaz ve yerine küçük bıçak kullanılabilir. Tereyağı Bıçağı : İki şekilde tereyağı bıçağı vardır. Biri palet şeklindedir, diğer, küçük bıçağın küçüğüdür. Havyar Bıçağı : İki çeşittir. biri mala şeklinde diğeri ağzı sapına eşit bir bıçaktır. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir. Kaşıklar Çorba Kaşığı : Yaklaşık 20 cm büyüklüğündedir. Tatlı Kaşığı : Çorba kaşığının biraz küçüğüdür, yaklaşık 17-18 cm dir. Et Suyu (Konsome) Kaşığı : Yuvarlak ağızlı kaşıktır. Buzlu Çay Kaşığı - Kokteyl Kaşığı - Frape Kaşığı : Uzun saplı çay kaşığı. Çay Kaşığı : Normal çay kaşığı, yaklaşık 13-14 cm.dir. Yumurta Kaşığı : Çay kaşığı büyüklüğündedir. Kahve Kaşığı : Çay kaşığının biraz küçüğüdür. Dondurma Kaşığı : Çay kaşığı büyüklüğünde kürek biçimli ve düz ağızlı bir kaşıktır. Servis Takımları Salata Servis Çatalı - Salata Servis Kaşığı : Yaklaşık 25 cm büyüklüğünde hafif çukur büyük çatal ve kaşık. Yemek Servis Çatalı - Yemek Servis Kaşığı : Yemek dağıtmakta kullanılan yaklaşık 23-24 cm büyüklüğünde çatal kaşık. Balık Servis Çatalı - Balık Servis Bıçağı : 4 taraklı, mala biçimli çatal ve geniş ağızlı palet biçimli bıçak. Yaklaşık 24-25 cm büyüklüğündedirler. Ordövr Servis Çatalı - Ordövr Servis Kaşığı : Geniş ağızlı, hafif çukur ve 4 kısa dişli çatal ve düz iki yanı hafif köşeli kaşık. Et Kesme Çatalı - Et Kesme Bıçağı : Et kesmekte kullanılan sofra takımlarına uygun bıçak ve iki dişli çatal. Sebze Servis Kaşığı - Sebze Servis Çatalı : Hafif çukur, düz uçlu ve iki yan uçları hafif köşelidir. Yaklaşık 23-24 cm büyüklüğündedir. Çorba Kepçesi : Çorba servisi için kullanılır. Piliç Kesme Makası : En çok aile sofralarında piliç kesmek için kullanılan makas. Kuşkonmaz Servis Paleti : Izgaralı mala biçimli palet. Tost Servis Çatalı : Üç taraklı büyük çataldır. Pavurya Pensi : İstakoz ve böcek için de kullanılır. Kabuklu Deniz Ürünleri Servis Çatalı ve Servis Bıçağı : Yaklaşık 28-29 cm büyüklüğünde 2 dişli çatal ve bıçak. Pasta Servis Pensi : Pastayı bozmadan kavrayabilecek geniş ağızlı pens. Ceviz Pensi : Peynir ile ceviz servis edildiğinde ceviz kırmaya yarayan pens. Şeker Pensi : Kesme şekeri tutmaya yarayan pens. Sos Kepçesi : Sos servis etmede kullanılır. Pudra Şekeri Servis Kaşığı : Altı süzgeç gibi delikli büyük kaşık. Ekmek Bıçağı : Ekmek kesmeye yarayan büyük bıçak. Pasta Bıçağı : Büyük palet biçimli bıçak. Pat Servis Paleti : Su böreği, lazanya, fırın makarna vs. servis etmeye yarayan palet. Pasta Servis Paleti : Mala biçimli bir palettir ve bazı modellerinde bir tarafı biraz keskindir. Dondurma Bıçağı : Büyük palet tipli bıçak. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.