Baharatlı Balkabağı Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Balkabağı ÇorbasıBaharatlı Balkabağı Çorbası Tarifi - Baharatlı Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır - Baharatlı Balkabağı Çorbası Malzemeleri Baharatlı Balkabağı Çorbası MALZEMELER 1 kg doğranmış balkabağı 2 soğan 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı süt kreması 2 çorba kaşığı hindistancevizi 1 tatlı kaşığı köri Birer çay kaşığı kişniş, tarçın ve rendelenmiş zencefil 2 su bardağı su 1 5 su bardağı tavuk suyuYAPILIŞ TARİFİ Balkabağını yıkayıp tencereye alın 2 bardak su ilave edip yumuşayıncayakadar haşlayın Soğanları kıyın, sarımsakları ezin![]() Margarini tencerede eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin Ateşten alıpkabak, zencefil, tarçın, kişniş, hindistancevizi ve köriyi ilave ederek karıştırın Blenderle ezerek püre haline getirin Tavuk suyu ve tuz ilaveedip kısık ateşte 10 dakika pişirin Ateşten alıp süt kremasını ekleyerekkarıştırın ![]() Çorbayı servis kaselerine paylaştırın Taze soğanın yeşil saplarını doğrayıpçorbanın üzerini süsleyin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|