Osmanlı Mutfağından Mercimek Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Mutfağından Mercimek ÇorbasıOsmanlı Mutfağından Mercimek Çorbası - Osmanlı Usulü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır - Mercimek Çorbası Malzemeleri Mercimeği yıkadıktan sonra bir gece suda bekletip haşlanır Yeteri kadar soğan yağ ile kavurulur Mercimeği kavrulmuş soğan ilebir tencereye koyup su -veya istenirse et suyu- ile pişinceye kadar kaynatılır sonra tuz ilave edilir![]() Terbiyesi: Su ile veya yağsız et suyu ile un bir miktar bulamaç yapılır ve çorbaya karıştırılarak yedirilir Un kokusu gidinceye kadar pişirilir![]() Pişer pişmez bir yumurta limon ile çalkalandıktan sonra hafif ateşte azar azar çorbaya dökerek aralıksız karıştırılır, yumurta kokusu kaybolunca indirilir ve kâseye koyarken ayrıca yağ yakılarak üzerine gezdirilir ![]() Fazilet Takvimi Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|