![]() |
Osmanlı Mutfağından Mercimek Çorbası
Osmanlı Mutfağından Mercimek Çorbası - Osmanlı Usulü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır - Mercimek Çorbası Malzemeleri
Mercimeği yıkadıktan sonra bir gece suda bekletip haşlanır. Yeteri kadar soğan yağ ile kavurulur. Mercimeği kavrulmuş soğan ilebir tencereye koyup su -veya istenirse et suyu- ile pişinceye kadar kaynatılır sonra tuz ilave edilir. Terbiyesi: Su ile veya yağsız et suyu ile un bir miktar bulamaç yapılır ve çorbaya karıştırılarak yedirilir. Un kokusu gidinceye kadar pişirilir. Pişer pişmez bir yumurta limon ile çalkalandıktan sonra hafif ateşte azar azar çorbaya dökerek aralıksız karıştırılır, yumurta kokusu kaybolunca indirilir ve kâseye koyarken ayrıca yağ yakılarak üzerine gezdirilir. Fazilet Takvimi Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.