Cincile Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cincile ÇorbasıCincile Çorbası Tarifi - Cincile Çorbası Nasıl Yapılır - Cincile Çorbası Malzemeleri 500 gr cincile mantari 1 çorba kasigi tereyagi 70 gr un 2 su bardagi yogurt 1 yumurta 1 limon Tuz Karabiber Cincile mantarlarinin köklerindeki toprakli kisimlari kesip atin ve bol suda iyice yikayin Süzüp bir kösede birakin Bir tencereye 1 5 lt su koyun ve içine bir limonun suyunu ve tereyagini ekleyip kaynamaya alin Su kaynamaya baslarken mantar ve tuz ilave edin Mantarlari 3-4 dakika kaynatin Un, yumurta ve 2 5 su bardagi suyu çirpip bulamaç haline getirin Mantarlarin pismesine yakin, hazirladigniz terbiyeyi kaynayan çorbaya karistirarak ilave edin Çorbayi 5-6 dakika kaynatin Tuzunu, karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapabilirsiniz |
|
|
|