Deniz Ürünleri Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Çorbasıdereotlu deniz ürünleri çorba tarifi - çorba yapılışı - çorba hazırlanışı MALZEMELER 2 litre balık suyu 1 su bardağı soya sosu 100 gram kalamar 100 gram ahtapot 100 gram karides 100 gram iç midye 1 adet kırmızıbiber 1 adet sivribiber 1 adet soğan 1 adet krep 1 tatlı kaşığı nişasta Tuz, karabiber Üzerine: Dereotu veya rezene yaprağı HAZIRLANIŞI Balık suyunu geniş bir tencereye aktarın Kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın Kaynadıktan sonra soya sosunu ilave edin![]() Önceden yarı yarıya haşladığınız ahtapotu ve kalamarı şerit halinde kesin Sonra tencereye aktarın 15 dakika sonra midye ve karidesleri ilave edin 4 dakika daha pişirin İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz biberleri, soğanı ve küçük parçalar halinde kestiğiniz krepi ekleyin![]() 3 dakika sonra çok az su ile ezdiğiniz nişastayı ilave edin Son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayın Çorbayı kaselere doldurduktan sonra ince kıyılmış dereotu veya rezene yaprağı ile süsleyin![]() Not : Balık suyu, beyaz etli bir balığın kereviz, havuç, patates gibi sebzelerle ve çeşitli baharatlarla kaynatılmasından elde edilir ![]() |
|
|
|