Etli Şef Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Şef ÇorbasıEtli Şef Çorbası Tarifi -Etli Şef Çorbası Nasıl Yapılır - Etli Şef Çorbası Malzemeleri Etli Şef Çorbası 300 gr kuzu kuşbaşı 1 adet havuç 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı buğday 1 kase yoğurt 2 çorba kaşığı un 8-10 dal dereotu 8 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvıyağ Tencereye yağ konur, ısınınca et atılır ve kavrulur Üzerine minik küp şeklinde doğranmış havuç eklenir, birkaç dakika çevrilir Sonra haşlanmış nohut, buğday katılır 7 su bardağı sıcak su dökülür Diğer bir kapta yoğurt, 1 su bardağı su, un ve tuz iyice çırpılır Kaynamakta olan çorbaya katılır ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatılır Servise konarken kıyılmış dereotuyla süslenir![]() |
|
|
|