Etli Mantarlı Hamur Bohçası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Mantarlı Hamur BohçasıEtli Mantarlı Hamur Bohçası Tarifi - Etli Mantarlı Hamur Bohçası Yapılışı - Etli Mantarlı Hamur Bohçası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Mantarlı Hamur Bohçası Malzeme Listesi: 400 Gr Dana Eti2 Havuç 1 Soğan 10 Mantar 3 Patates 1 Çay B Domates Sos1 Çay B Biber Sos2 Diş Sarımsak Tuz Karabiber Kekik Sıvıyağ Su Hamuru İçin: 1 Çay B Su1 Çay B Süt1 Yumurta Akı Yarım Çay B Sıvıyağ1 Tatlı K Yaş MayaTuz Ustasından Un Ölçüsü Üzeri İçin: Yumurta Sarısı Hazırlanışı: Dana etini kuş başı doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye koyup kavuruyoruz Soğan ve sarımsağı doğrayıp etler suyunu saldıktan sonra ekleyip birlikte kavuruyoruz![]() Havucu ve mantarları iri bir şekilde doğrayıp katıyoruz Domates ve biber sosunu ekliyoruz Kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz Etler piştikten sonra küp bir şekilde doğranmış patatesi döküyoruz![]() Altını kapatmaya yakın tuz, karabiber ve taze kekik ekleyip karıştırıyoruz Hamuru için, su, süt, yumurta akı, sıvıyağ ve yaş mayayı karıştırma kabına koyup çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz![]() 9 çorba kaşığı teleme un ve tuzu katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Mayalanması için 20 dakika dinlendiriyoruz Dinlenen hamuru 2 bezeye bölüyoruz![]() İki bezeden ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp ayırıyoruz Hamurları büyük bir şekilde açıyoruz Etli harcımızı iki hamura paylaştırıyoruz Ayırmış olduğumuz hamurları şerit şeklinde yuvarlıyoruz![]() Hamurların kenar kısımlarını ortaya doğru bohça şeklinde sarıp şeritlerle bağlıyoruz ![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp biraz daha mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
|
|
|
|