Lor Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lor Nasıl Yapılırlor peyniri yapımı - lor peyniri nasıl yapılır* Önce 5-10 lt süt alın![]() * Bu sütün 5 lt sine ılıkken1 çay kaşığı bitkisel peynir mayası katıp karıştırın * Yaptığınız peynirin suyunu bir tencereye boşaltın ocağın üzerine koyup altını açın ![]() * Peynir altı suyunu bir süre kaynatın, beyaz taneler suyun üzerin doğru çıkıyor veya altında da olabilirler, amaç onları sudan ayırtmak ![]() * Ocağın altını kapatıp suyun içindeki taneciklerinin işice toplanması için ılıyana kadar bekletin ![]() * Sonra bir bez yardımıyla süzün ![]() * Süzdüğünüz malzemeyi daha kuru olmasını isterseniz istediğiniz bir kabın içine başka bir bez açın ve süzeği bu kaba koyun ![]() * Bezin uçlarıyla süzmenin üzerini de kapatıp biraz bastırın ki bez lorun bünyesindeki suyu iyice emebilsin ![]() * Bu şekilde buzdolabına koyun ve bir gün bekletip kullanın ![]() * Şekil vermeden öce tuzlayabilir yada tatlandıracak krema benzeri bir ek malzemeyle karıştırabilirsiniz Krema koyarsanız şekil vermeye gerek kalmaz onu da unutmayın![]() alıntı |
|
|
|