Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
turşusu, üzüm

Üzüm Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzüm Turşusu



Üzüm Turşusu
üzüm turşusu nasıl yapılır - yeşil üzüm turşusu

5 kişilik

Malzemesi:

-1 kg yeşil üzüm (kabuğu kalın ve
salkımı seyrek olanlarından secilmiş)
-tuz
-500 ml sirke (2 su bardağı)

Yapılışı:

1Üzümleri yıkayıp süzdürün Tencerede tuzlu su kaynatın Üzümleri kaynar suya batırıp, pörsümemeleri için hemen çıkarın

2Haşlanan üzümleri kavanozlara yerleştirin Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın

3Hem ekşi, hem tuzlu hem de tatlı tadı ile çok özel olan bu turşuyu 40 gün bekletip, istendiğinde çıkararak servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.