![]() |
Üzüm Turşusu
Üzüm Turşusu
üzüm turşusu nasıl yapılır - yeşil üzüm turşusu 5 kişilik Malzemesi: -1 kg. yeşil üzüm (kabuğu kalın ve salkımı seyrek olanlarından secilmiş) -tuz -500 ml. sirke (2 su bardağı). Yapılışı: 1.Üzümleri yıkayıp süzdürün. Tencerede tuzlu su kaynatın. Üzümleri kaynar suya batırıp, pörsümemeleri için hemen çıkarın. 2.Haşlanan üzümleri kavanozlara yerleştirin. Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 3.Hem ekşi, hem tuzlu hem de tatlı tadı ile çok özel olan bu turşuyu 40 gün bekletip, istendiğinde çıkararak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.