![]() |
Tavada Karnıyarık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavada KarnıyarıkMalzemeler: 6 adet patlıcan 1 su bardağı su pişirmek için patlıcanlar için kızartmalık sıvıyağ İç harcı için: 300 gr kıyma 2 adet orta boy soğan 2 adet domates 2-3 tutam maydanoz tuz karabiber Üzeri için: 3 adet yeşilbiber 2 adet domates Yapılışı: 1- Patlıcanları alacalı soyun, enine bir çizgi atarak bol yağda kızartın ![]() ![]() 2- Soğanı ve domatesleri yemeklik doğrayın ![]() ![]() 3- Kavurduğunuz soğana kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kavurun ![]() 4- Üzerine domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() 5- Domatesler suyunu çekince ocağı kapatın ve maydanozları ilave ederek karıştırın ![]() 6- Kızarttığınız patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun ![]() 7- Patlıcanların üzerini domates ve biber ile süsleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|