![]() |
Tavada Karnıyarık
Malzemeler:
6 adet patlıcan 1 su bardağı su pişirmek için patlıcanlar için kızartmalık sıvıyağ İç harcı için: 300 gr kıyma 2 adet orta boy soğan 2 adet domates 2-3 tutam maydanoz tuz karabiber Üzeri için: 3 adet yeşilbiber 2 adet domates Yapılışı: 1- Patlıcanları alacalı soyun, enine bir çizgi atarak bol yağda kızartın. Kızaran patlıcanları tavaya dizin. 2- Soğanı ve domatesleri yemeklik doğrayın. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanı soteleyin. 3- Kavurduğunuz soğana kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kavurun. 4- Üzerine domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. 5- Domatesler suyunu çekince ocağı kapatın ve maydanozları ilave ederek karıştırın. 6- Kızarttığınız patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun. Patlıcanların yanından 1 su bardağı su ilave edin 7- Patlıcanların üzerini domates ve biber ile süsleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.