![]() |
Terbiyeli Tavuk Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Tavuk ÇorbasıMalzemeler: 2 adet tavuk but ya da 1 adet tavukgöğsü 1 adet orta boy soğan 8 su bardağı su Tuz Terbiyesi için: 1 adet yumurta sarısı 1 kahve fincanı un Yarım limon suyu Yapılışı: 1- Soğanı soyun ve tavuk butlarını yıkayın ![]() 2- Tencereye tavuk, soyulmuş bütün soğan, tuz ve 8 su bardağı suyu ekleyin ![]() ![]() ![]() 3- Tabağa aldığınız butları çatal yardımıyla didikleyin ve tekrar tencereye alın ![]() 4- Çukur bir kâsede yumurta sarısı, limon suyu, un, ve 5-6 yemek kaşığı piliç suyunu tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştın ![]() 5- Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan tavuk suyuna 2 seferde ilave edin (Bir yandan tel çırpıcı ile çorbayı karıştırın) ![]() 6- Çorbayı bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|