![]() |
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Malzemeler:
2 adet tavuk but ya da 1 adet tavukgöğsü 1 adet orta boy soğan 8 su bardağı su Tuz Terbiyesi için: 1 adet yumurta sarısı 1 kahve fincanı un Yarım limon suyu Yapılışı: 1- Soğanı soyun ve tavuk butlarını yıkayın. 2- Tencereye tavuk, soyulmuş bütün soğan, tuz ve 8 su bardağı suyu ekleyin. Tavuk haşlayıp yumuşayınca kevgir yardımıyla butları tabağa alın. (Soğanı da çıkarın ve atın.) 3- Tabağa aldığınız butları çatal yardımıyla didikleyin ve tekrar tencereye alın. 4- Çukur bir kâsede yumurta sarısı, limon suyu, un, ve 5-6 yemek kaşığı piliç suyunu tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştın. 5- Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan tavuk suyuna 2 seferde ilave edin (Bir yandan tel çırpıcı ile çorbayı karıştırın). 6- Çorbayı bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.