Bezelye Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelye ÇorbasıMalzemeler: 1,5-2 su bardağı tane bezelye 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy patates 1 adet et bulyon 5 su bardağı su 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: 1- Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın ![]() 2- Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleride ekleyerek biraz daha kavurun Son olarak olarak bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun![]() 3- 5 su bardağı suyu tenereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın ![]() 4- Kaynayan çorbanızı pürüssüz oluncaya kadar blendırdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın
|
|
|
|