Zencefilli ve Bezelyeli Patates |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefilli ve Bezelyeli PatatesMalzemler: 3 adet orta boy patates 1 su bardağı bezelye 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz zencefil Kırmızı pul biber Tuz, karabiber 1 su bardağı su Yapılışı: 1- Patatesleri soyup yıkayın ve küp küp doğrayın ![]() 2- Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın ![]() 3- Soğan ve sarımsağı zeytinyağını da ekleyerek orta ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun ![]() 4- Patatesleri ekleyerek 1 dakika kadar kavurmaya devam edin Tuz, zencefil ve kalan baharatları ekleyerek karıştırın 1 su bardağı suyu ekleyerek 15 dakika kadar pişirin![]() 5- Bezelyeleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin Sıcak ya da ılık servis yapın
|
|
|
|