Akdeniz Salatası ve Baharatlı Zeytinyağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Salatası ve Baharatlı ZeytinyağıMalzemeler: Marul Reyhan taze nane roka beyaz peynir domates taze soğan maydanoz salatalık yeşilbiber İsteğe göremısır Yapılışı: Tüm malzemeyi yıkayın ve süzgece alın Salatalıkları alacağı soyun, domateslerle birlikte dilimleyin Soğanları ve biberleri ince ince kıyın Suyu süzülen marulu ve diğer yeşillikleri irice doğrayın![]() Beyaz peyniri küpler halinde doğrayın ![]() Üzerine baharatlı zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın ![]() Baharatlı Zeytinyağı: Malzemeler: 500 ml sızma zeytinyağı2 diş sarımsak biberiye (kuru ya da taze) kekik (kuru ya da taze) kırmızı pul biber nane tane karabiber Yapılışı: Koyu renk cam bir şişeye ( boş bir kırmızı şarap şişesi kullanabilirsiniz), taze biberiye ve kekik varsa 1–2 dal yok ise 1 çay kaşığı kuru biberiye ve kekiği koyun ![]() Soyup boyuna 4 parçaya bölünmüş sarımsak, kırmızıbiber, nane ve top karabiberi 1 çay kaşığı ekleyerek üzerine zeytinyağını ekleyin Serin ve karanlık bir yerde 2 gün bekletin ve salatalarınızda kullanın![]() Not: Zeytinyağını kullandıktan sonra tekrar serin ve karanlık bir ortamda saklayın
|
|
|
|