![]() |
Akdeniz Salatası ve Baharatlı Zeytinyağı
Malzemeler:
Marul Reyhan taze nane roka beyaz peynir domates taze soğan maydanoz salatalık yeşilbiber İsteğe göremısır Yapılışı: Tüm malzemeyi yıkayın ve süzgece alın. Salatalıkları alacağı soyun, domateslerle birlikte dilimleyin. Soğanları ve biberleri ince ince kıyın. Suyu süzülen marulu ve diğer yeşillikleri irice doğrayın. Beyaz peyniri küpler halinde doğrayın. Üzerine baharatlı zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın. Baharatlı Zeytinyağı: Malzemeler: 500 ml. sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak biberiye (kuru ya da taze) kekik (kuru ya da taze) kırmızı pul biber nane tane karabiber Yapılışı: Koyu renk cam bir şişeye ( boş bir kırmızı şarap şişesi kullanabilirsiniz), taze biberiye ve kekik varsa 1–2 dal yok ise 1 çay kaşığı kuru biberiye ve kekiği koyun. Soyup boyuna 4 parçaya bölünmüş sarımsak, kırmızıbiber, nane ve top karabiberi 1 çay kaşığı ekleyerek üzerine zeytinyağını ekleyin. Serin ve karanlık bir yerde 2 gün bekletin ve salatalarınızda kullanın. Not: Zeytinyağını kullandıktan sonra tekrar serin ve karanlık bir ortamda saklayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.