Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
garnitürlü, pilav

Garnitürlü Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Pilav



Malzemeler:3 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı sıcak et suyu ya da kaynamış suya 2 adet et bulyon
3-4 yemek kaşığı tereyağı
1 kavanoz karışık garnitür
et bulyon kullanılmayacaksa tuz

Yapılışı:
1- Pirinçleri nişastası akana kadar 2-3 su yıkayın Geniş bir kaba alıp biraz tuz ekleyin ve yarım saat kadar pirinçleri dinlendirin Sonrasında süzgeçe alıp süzün
2- Garnitür kavanozunu açıp süzgeçe alın, yıkayıp süzün
3- Tencereye tereyağını alın harlı ateşte eriyince üzerine süzülmüş pirinçleri ekleyin Pirinçler cam gibi oluncaya kadar kavurun ve sıcak suyu ekleyip karıştırın
4- Pilavın suyu kaynayınca süzdüğünüz garnitürü pilavın üzerine ekleyin Pilavın altını kısın, suyunu tamamen çekince ocağı kapatın ve pilavınızı 10-15 dakika dinlendirin
5- Pişen pilavınızı karıştırdıktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.