![]() |
Garnitürlü Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Garnitürlü PilavMalzemeler:3 su bardağı pirinç 4,5 su bardağı sıcak et suyu ya da kaynamış suya 2 adet et bulyon 3-4 yemek kaşığı tereyağı 1 kavanoz karışık garnitür et bulyon kullanılmayacaksa tuz Yapılışı: 1- Pirinçleri nişastası akana kadar 2-3 su yıkayın ![]() ![]() ![]() 2- Garnitür kavanozunu açıp süzgeçe alın, yıkayıp süzün ![]() 3- Tencereye tereyağını alın harlı ateşte eriyince üzerine süzülmüş pirinçleri ekleyin ![]() ![]() 4- Pilavın suyu kaynayınca süzdüğünüz garnitürü pilavın üzerine ekleyin ![]() ![]() 5- Pişen pilavınızı karıştırdıktan sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|