![]() |
Maklube |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MaklubeMalzemeler:2 büyük tavuk göğüsü (kuşbaşı doğranmış) 3 yemek kaşığı sıvıyağ yada tereyağı 2 su bardağı piriç 1 çay bardağı sıvıyağ tuz Garnitürü için: 5 adet havuç 3 adet patates 1 konserve bezelye Salatası için: 1 adet marul yarım demet yeşil soğan 3 yemek kaşığı zeytiyağı 3 adet domates Yoğurt Yapılışı: 1- Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın ve kızartın ![]() ![]() ![]() 2- Küp küp doğranmış tavuk etini maklubeyi yapacağınız tencereye alın, üzerine biraz yağ ekleyerek orta ateşte sıvıyağda kavurmaya başlayın ![]() ![]() 3- Pişen tavukların üzerine önce kızarttığınız patatesleri, sonra havuçları daha sonrada süzdüğünüz bezelyeleri koyun ![]() 4- Pirinçlerin suyunu süzün ve bezelyelerin üzerine ilave edin ![]() ![]() ![]() 5- Pilav pişerken salatanızı hazırlayın ![]() ![]() 6- Geniş bir tepsiye maklubeyi pişirdiğiniz tepsiyi ters çevirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|