![]() |
Maklube
Malzemeler:2 büyük tavuk göğüsü (kuşbaşı doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvıyağ yada tereyağı 2 su bardağı piriç 1 çay bardağı sıvıyağ tuz Garnitürü için: 5 adet havuç 3 adet patates 1 konserve bezelye Salatası için: 1 adet marul yarım demet yeşil soğan 3 yemek kaşığı zeytiyağı 3 adet domates Yoğurt Yapılışı: 1- Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın ve kızartın. Bezelyeyi yıkayıp süzün. Pirinçleri ılık tuzlu suya koyun. 2- Küp küp doğranmış tavuk etini maklubeyi yapacağınız tencereye alın, üzerine biraz yağ ekleyerek orta ateşte sıvıyağda kavurmaya başlayın. Tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 3- Pişen tavukların üzerine önce kızarttığınız patatesleri, sonra havuçları daha sonrada süzdüğünüz bezelyeleri koyun. 4- Pirinçlerin suyunu süzün ve bezelyelerin üzerine ilave edin. 1 çay bardağı sıvıyağı tencereye ekleyin. Son olarak pirinçleri çok az geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. 5- Pilav pişerken salatanızı hazırlayın. Pilav suyunu çekince 10 dakika kadar demlendirin. 6- Geniş bir tepsiye maklubeyi pişirdiğiniz tepsiyi ters çevirin. Pilavın kenarlarına fotoğraftaki gibi bir sıra salata bir sıra yoğurdu dökerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.