Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, ebegümeçli, pilavı

Ebegümeçli Bulgur Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ebegümeçli Bulgur Pilavı



Malzemeler:1 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 yemek kaşığı domates yada biber salçası
(isterseniz salça yerine 1 adet domates rendesi)
1 adet ortaboy soğan
2 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
15-20 yaprak ebegümeci
tuz
Yapılışı:
[*]Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurunBulguru 1-2 su yıkayın ve süzün[*]Üzerine doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra ayıklayıp doğradığınız ebegümeçlerini ekleyin[*]Ebegümecinin üzerine bulguru ekleyin ve 1-2 kez karıştırınBulgurun üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin[*]Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.