![]() |
Risotto Milanese-Safranlı Risotto |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Risotto Milanese-Safranlı RisottoMalzemeler:250 gr ![]() 30 ml zeytinyağı Yarım kuru soğan 1-1,5 litre tavuk suyu 150 ml beyaz şarap (isteyen şarap yerine su kullanabilir) 5 gr safran 60 gr permesan peyniri 40 gr tereyağı Tuz-karabiber Risotto Yapımı Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayın, permesan peynirini rendeleyin ![]() ![]() Derin bir tencerenin içine zeytinyağını koyun ve kızdırın sonra soğanları ekleyin ve 2-3 dakika kadar (renkleri değişmeyecek) kavurun ![]() Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin ![]() ![]() Pirinçler şarabı iyice çektiğinde 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|