ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Risotto Milanese-Safranlı Risotto (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171124)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 07:00 AM

Risotto Milanese-Safranlı Risotto
 
Malzemeler:250 gr.Arborio pirinci
30 ml zeytinyağı
Yarım kuru soğan
1-1,5 litre tavuk suyu
150 ml beyaz şarap (isteyen şarap yerine su kullanabilir)
5 gr safran
60 gr permesan peyniri
40 gr tereyağı
Tuz-karabiber

Risotto Yapımı

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın, permesan peynirini rendeleyin.Safranı bardağın içindeki şaraba dökün ve elinizle bastırarak iyice şaraba batırın.
Derin bir tencerenin içine zeytinyağını koyun ve kızdırın sonra soğanları ekleyin ve 2-3 dakika kadar (renkleri değişmeyecek) kavurun.
Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin.Pirinçler şeffalaşınca beyaz şarabı ekleyin ve orta ateşte pişirmeye devam edin.
Pirinçler şarabı iyice çektiğinde 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.Tuz karabiber ekleyin. Risottunuz kremamsı bir kıvama gelip hafifçe dişinize gelecek sertliğe ulaşana kadar kepçe ile tavuk suyu koyma kavuma işlemine devam edin.(unutmayın 1 kepçe ekledikten sonra suyunu çekmeden tekrar tavuk suyu ilave edilmeyecek). İstediğiniz kıvama gelen risottoyu ateşten alın ve içine tereyapını ekleyerek hızlıca karıştırın. Sonra rendelenmiş permesan peynirini ekleyin ve tekrar karıştırın.Karıştırma işlemi bitince servis tabaına alın. Tabağı hafifçe yan çevirin ve altına vurarak rüsottonun fotoğraftaki gibi tabağa yayılmasını sağlayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.