Şeftali Kebabı: |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali Kebabı:Şeftali Kebabı: Kıbrıs'ı ziyaret edip "Şeftali Kebabı"nı yemeden dönenlerin sayısı azdır Şeftali gibi kızarmasından mı esinlenildi (ki öyle de söylenir) bilemiyorum ama usulünce yapıldığında beğeneceğinize inanıyorum![]() Malzemeler; Yarım kilo dana kıyma 250 gr koyun gömlekYaklaşık 100 gr kuru soğan yarım demet maydonoz 1 çay kaşığı tuz biraz karabiber Hazırlanışı; Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın ![]() Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın ![]() Dana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun ![]() Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olurKasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazır- ladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın ![]() ![]() Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirin Izgarada pişireceğiniz şeftali kebabını afiyetle yeyin
|
|
|
|