İncirli tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli tatlısıİncirli tatlısı Kek için: 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 3 yumurta 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu Şerbeti: 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı nescafe yarım su bardağı toz şeker Muhallebi: 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1 lt süt 5 yemek kaşığı toz şeker İnmeye yakın 50 gr tereyağı Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti Hazırlanması: * Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160 c’de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor) * Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın * Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın * Kek piştikten sonra 3-4 dk havalandırın * Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin
|
|
|
|